Tarina Membookin piirroshahmosta

Vasemmalla Membookin markkinoinnista vastaava Larissa, vieressä AD Susanna sekä toimari Tiina

– Tee siitä sellainen, että se niinku pitää kaikista huolta. Että se nousee siinä korissa korkeelle yhdessä niiden munien kanssa. Kattoo, ettei yksikään mene rikki.

– Nyt se niinku marssisi joukkojen johtajana, heiluttais jotain lippua. Se pitää niiden puolia, ajaa niiden asiaa.

– Se ei tunne mitään rajoja, se pystyy mihin vaan, se moshaa ihan tiloissa.
– Ei tää voi moshaa kun tällä ei oo tukkaa mutta käviskö tää?

Tällaisia briiffejä olemme graafikollemme Z-Factoryn Susanna Zographosille antaneet. Tehtävämme on myydä jäsenrekisterisoftaa yhdistyksille.

 

membook_paasiainen_800x800

Kun lähtee luomaan markkinointia tyhjästä, kaikki on mahdollista. Jo varhaisessa vaiheessa eli noin vuosi sitten, kun Membookin viestiä lähdettiin rakentamaan, syntyi tarve luoda hahmo. Ensin ajatuksena oli, että tarinassa seikkailisi useita sankareita: vapaaehtoisia epätoivoisesti rekrytoiva puheenjohtaja, ilosta hihkuva rahastonhoitaja, uskollinen urheilutapahtuman järjestyksenvalvoja, leirinuotiolla laulava ohjaaja… sitten tämä yksi ja sama kaveri alkoi esittää heitä kaikkia.

Pian aloimme kutsua Susannan luomaa tyyppiä ukkeliksi. Hänestä tuli tunteiden välittäjä, viestiemme tulkitsija. Ukkeli on taipunut kuin pajunvitsa milloin mihinkin rooliin, toimittanut jokaisen pyytämämme tehtävän. Välillä häntä on pyydetty revittelemään parrasvaloissa kuten voimiensa tunnossa oleva yrittäjä. Kun asiakkaiden kärsivällisyys on ollut koetuksella ja meitä on vähän nolottanut, hän on juossut apuun silloinkin ja ojentanut kukkapuskan. Fiilis kuin fiilis, sitä välittämään on kutsuttu ukkeli.

Keväällä pyysimme Joonas Villasen tekemään kansmembook_kiitosjaanteeksi_800x800samme Membookille videoita, joissa ukkelillakin olisi rooli. Joonas sanoi ukkelia perunaksi. Näin ei voinut jatkua.

Mikä ukkelille nimeksi? Kerro sinä!

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta jokainen piirroshahmokin on nimen arvoinen. Koska yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen ovat osa Membookin syvintä olemusta, tuntui erityisen sopivalta kutsua yhteisö osallistumaan ukkelin nimiäisiin.

Mikä olisi sinusta hyvä nimi tälle yhdistysten eteenpäin vievälle voimalle, yrittäjän sielun syvimmälle olemukselle ja kaikkien vapaaehtoisten puolestapuhujalle? Osallistu talkoisiin antamalla nimiehdotuksesi Facebook-sivullamme. Palkintojakin on jaossa, vaikka sehän ei ole tärkeintä.

Muista olla kiltti, sillä puhut ystävästämme!

 

membook_heavy_800x800