Uutta liiketoimintaa tilitoimistoille ja kattavia sähköisiä ratkaisuja yhdistyksille

Modernia yhdistys- ja järjestöhallinnon sähköistä palvelua rakentava Membook Oy ja taloushallinnon ohjelmistopalveluita tuottava Accountor Finago Oy ovat sopineet yhteistyöstä. Yhteistyö tuo tilitoimistoille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä järjestöille ja yhdistyksille kattavat sähköisen taloushallinnon ratkaisut.

Accountor Finagon ja Membookin yhteistyön taustalla on murros, joka on jo muuttanut niin tilitoimistojen kuin yhdistysten kenttää. Tarve sähköisiin ja automatisoituihin palveluihin on haastanut molemmat alat. Toisaalta se myös tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja tapoja kehittyä.

Tilitoimistojen täytyy löytää ne alat, joissa he ovat asiantuntijakumppaneita omille asiakkailleen.

“Yhdistyksillä on vähän tai ei ollenkaan palkattua henkilöstöä. Hallinnollisten toimintojen kuten jäsenrekisterin ylläpidon ja laskutuksen on toimittava tehokkaasti, jotta resurssit voidaan käyttää yhdistyksen ydintoimintaan ja jotta vapaaehtoistyöhön saadaan ihmisiä mukaan. Perinteinen kirjanpitotyö taas vähenee, koska automaatio lisääntyy. Tilitoimistojen täytyy löytää ne alat, joissa he ovat asiantuntijakumppaneita omille asiakkailleen. Accountor Finagon ja Membookin yhteistyön myötä yhdistyshallinnon palveluista ja konsultoinnista voi tulla tällainen ala”, Membookin toimitusjohtaja Tiina Vainio kertoo.

Tiina Vainion yrityksen Membookin taustalla on jo 20 vuoden kokemus järjestöjen IT-palveluista. Sen palvelua käyttää 20 000 rekisteröitynyttä käyttäjää 300 yhdistyksessä. Kaikenkokoiset yhdistykset ja järjestöt voivat Membookin avulla ylläpitää jäsenrekisteriään sekä automatisoida laskutuksensa ja maksujen seurannan.

Accountor Finagon Procountor puolestaan on johtava kotimainen sähköisen taloushallinnon ohjelmisto.Accountor Finagon ohjelmistot ovat käytössä jo yli 1400 tilitoimistoissa ja niillä hoidetaan yli 120 000 yrityksen kirjanpito Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa

Integraatio vie yhdistyksen jäsenmaksut suoraan kirjanpitoon

Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa Membookin ja Procountorin välille on toteutettu integraatio, joka tuottaa maksetuista jäsenmaksuista tositteet automaattisesti, vie ne kirjanpitoon ja tiliöi oikeille kirjanpidon tileille.

Näemme järjestö- ja yhdistyskentän meille kasvavana markkinana.

“Accountor Finagon tilitoimistokumppanit voivat jatkossa tarjota yhdistysasiakkailleen toimivan kokonaisuuden: modernin jäsenrekisterityökalun sekä tutun taloushallinto-ohjelmiston, jotka keskustelevat keskenään. Tavoitteena on tarjota yhdistys- ja järjestökunnalle mahdollisuus keskittyä ydintekemiseensä tehostamalla hallintoaan. Ja samalla mahdollistaa tilitoimistoille uutta liiketoimintaa. Näemme järjestö- ja yhdistyskentän meille kasvavana markkinana”, kertoo Kyösti Järnefelt Accountor Finagolta.

Membookille yhteistyö merkittävän taloushallinnon toimijan kanssa on iso mahdollisuus.

“Yhteistyö vauhdittaa yrityksemme kasvua, tuo uusia verkostoja ja kehityspolkuja sekä kokonaan uuden markkinointikanavan Accountor Finagon tilitoimistokumppanien kautta. Meillä on yhteiset arvot ja visio tulevaisuudesta. Siksi yhteistyö on tuntunut alusta asti hyvältä. Odotan innolla sen kehittymistä”, Tiina Vainio iloitsee.

Lisätiedot:

Tiina Vainio, toimitusjohtaja, Membook Oy, tiina@membook.fi, puh: 040 525 8340

Kyösti Järnefelt, strategiajohtaja, Accountor Finago Oy, kyosti.jarnefelt@finago.com, puh: 040 517 0026

Membook on järjestöhallinnon palveluiden uudistaja ja kehittäjä. Sen palvelua käyttää jo 20.000 rekisteröitynyttä käyttäjää 300:ssa yhdistyksessä. Membook automatisoi yhdistyksen jäsenlaskutuksen ja maksujen valvonnan kokonaan, ja tavoitteena on jatkossa helpottaa monin uusin tavoin yhdistysaktiivien arkea.

Accountor Finago on kotimainen sähköisen taloushallinnon ohjelmistotalo, jonka pilvipalveluina toimivilla ohjelmistoilla Procountorilla ja Tikonilla hoidetaan yli 120 000 yrityksen taloushallinto Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Ohjelmistot ovat käytössä yli 1400 tilitoimistossa.

Accountor Finago on osa Accountor Groupia.