Yhdistyksen tietoturva ja miten Membook siitä huolehtii

Yhdistyksen tietoturva ja siitä huolehtiminen on alusta alkaen ollut tärkeä osa Membook-palvelua. Ovatko tiedot varmasti tallessa, pääseekö joku asiaankuulumaton katsomaan tietoja, mitä jos jokin menee pieleen inhimillisen virheen tai tarkoituksellisen vahingonteon takia?

Membookin tietoturvasta ja palvelimista vastaa Netorek Oy. Sen toimitusjohtaja ja yksi pääomistajista, Timo Kero, on osakkaana myös Membookissa. Säilytämme tietoja Suomessa huippuluokan palvelimilla, jotka on tarkoin suojattu niin tietomurtojen kuin vahinkojen varalta. Palvelumme kehittäjillä on kymmenien vuosien kokemus tietokantapalveluista. Suhtaudumme tietoturvaan vakavasti. Yhdistyksen tietoturvan suurin riski piileekin käyttäjissä. Salasanat on siis pidettävä kunnossa eikä niitä saa luovuttaa muille.

Tietoturvasta voi lukea lisää blogistamme Timo Keron haastattelusta.

Yhdistyksen tietoturva on myös yhdistyksen itsensä vastuulla

EU:n tietosuoja-asetus koskee myös yhdistyksiä. Keskeisimpiä uudistuksia asetuksessa rekisterinpitäjälle (jollainen on esimerkiksi yhdistys, jolla on jäsenrekisteri), ovat uudet säännöt rekisterinpitäjän vastuusta. Lisäksi on kyettävä osoittamaan tietosuojatoimintojen asetustenmukaisuus. Me emme koskaan luovuta asiakkaan rekisterin tietoja kolmansille osapuolille ilman asiakkaan lupaa. Asiakas eli palvelua käyttävä yhteisö omistaa aina oman henkilörekisterinsä ja vastaa sen sisällöstä.

Lue lisää blogistamme: ”Membook ja GDPR

Tiedätkö sinä, missä nykyisen jäsenrekisterinne tietoja säilytetään ja kuka niihin pääsee käsiksi?